3СУ прoрвaлиcя, бoї вже на вулицях Херсону: І що б ви думали – неочікувано для всіх окуnанти почали в nаніці просто тікати, в нас тепер грандіoзнuй прорuв, ми злаmали всі плани вороrу. Обв’язково переможемо

Росіяни сподіваються втримати захоплений Херсон та будують оборону. Ворог мріє про чергову анексію наших територій, але ЗСУ та спротив українців ламають усі їхні плани. Контрнаступ ЗСУ на Півдні триває і проходить вдало. Нашим героїчним захисникам та захисницям вдається просуватися та звільняти від окупантів наші міста та села,передає корупція.інфо

РОСІЯНИ БУДУЮТЬ ОБОРОНУ У ХЕРСОНІ

Як повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, російські окупанти почали готуватися до бою за Херсон. Мешканців міста та області почали просити евакуюватися за першої ліпшої нагоди. За його словами, до ЗСУ вже починає надходити важка зброя, яка така необхідна для контрнаступу наших героїв. Що стосується хвилювань про безпеку мирного населення, то вони небезпідставні – ворог буде влаштовувати терористичні акти та намагатися звинуватити в них ЗСУ.

“Також місцеві мешканці нам повідомляють, що окупанти на околицях міста та промислових базах будують укріплення, готуються до вуличних боїв. Вони розуміють, що наступ наших збройних сил їм не зупинити, тому вони готові оборонятися в самому Херсоні,” – сказав Хлань.

Він сподівається, що вже зовсім скоро вдасться звільнити правобережну частину Херсонської області і почати звільнення лівобережної, що буде складніше. Там потрібно перетнути Дніпро, також потрібно буде вести контрнаступ зі сторони Запорізької області. Саме тоді будуть тривати найбільш запеклі бої, і результат протистояння великою мірою буде залежати від роботи артилерії. Також варто розуміти, що росіяни звикли прикриватися мирними людьми або мстити їм за свої поразки, тому до закликів про евакуацію варто прислухатися.

Українські захисники успішно просуваються до тимчасово окупованого Херсона, витісняючи російські війська з другого і третього рубежів оборони. Про це розповіла голова прес-центру сил охорони і оборони Півдня Наталія Гуменюк 24 каналу.

“Дії наших військ на південному напрямку, в бік Херсона, досить успішні. Окупантам дуже важко. Вже витрачені сили на облаштування другого і третього рубежів оборони, доводиться користуватися запасними, тому що навіть з них ми вже витісняємо ворога. Ми просуваємося”, – заявила вона.

Гуменюк закликала українців чекати офіційних повідомлень військових і не повідомляти деталі контрнаступу ЗСУ в мережі:

“Коли йде військова операція, закликаю всіх зберігати спокій і чекати на офіційні повідомлення. Тільки військові знають, де вони, куди просуваються і які успіхи мають”.

Нагадаємо, раніше Як зазначив у коментарі Фактам ICTV військовий експерт Олег Жданов, Збройні сили України зараз здійснюють підготовчі заходи для контрнаступу в напрямку Херсона.

Коментуючи повідомлення Арестовича, експерт пояснив, що 15-18 км – це значна відстань на фронті.

– По-перше 15-18 км – це дуже далеко. Ми ще не дійшли до рубежів оборони російських військ. Ми поки що там просуваємося на окремих ділянках, де немає суттєвих укріплень з боку РФ. Це підготовчі заходи для майбутнього контрнаступу в напрямку Херсона. Тому сьогодні прогнозувати, коли ми перейдемо в контрнаступ, дуже важко, тому що ми поки створюємо плацдарм для майбутнього контрнаступу. Крім того, 18 кілометрів – у нас не вся артилерія добиває на таку відстань, – наголосив Жданов.

Він уточнив, що наразі в української армії недостатньо сил і засобів для деокупації Херсона.

– На сьогодні ЗСУ здатні проводити оборонні операції. От ми ледь-ледь витягуємо оборонну операцію на Луганщині. Але на межі наших можливостей ми її витягуємо. А казати про контрнаступ сьогодні дуже зарано, – зазначив експерт.

Відповідаючи на запитання, які ще сили і засоби потрібні ЗСУ для операції зі звільнення Херсонщини, Жданов нагадав про нещодавні заяви радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка та голови Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерала Марка Міллі.

Перед черговою зустріччю міністрів оборони країн світу, яка відбулася 15 червня в Брюсселі (Рамштайн-3), Подоляк закликав надати Україні більше важкої зброї для паритету з військами РФ на полі бою. За його словами, Україна потребує: 1 000 гаубиць калібру 155 мм; 300 РСЗВ; 500 танків; 2000 одиниць бронетехніки; 1 000 дронів.

– Ви ж бачили доповідь генерала Міллі, цифри, що нам надали: я маю на увазі танки, бойові броньовані машини і артилерію. Три цифри. Коли ці три цифри наблизяться хоча б на 75% до тих цифр, які оголосив Подоляк, тоді ми будемо говорити, що Збройні сили здатні сформувати наступальне угруповання, – наголосив Олег Жданов.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*