Непоправна втрата! Країна в траурі – надзвичайна новина: до останнього подиху. Вічна слава Героям!

Під час спецоперації на Півдні України загинув Герой України, офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Руслан Попов, повідомляє Головне управління розвідки МО України. У розмові зі своїми побратимами він говорив:

“Ми зібралися за одним принципом: “Батьківщина. Захищати. Треба”. Таким він і був — вірним побратимом, відважним до останнього подиху.

Закінчив у столиці військове училище і став розвідником спецпризначення. Мав пенсію за вислугу років, проте у 2014, з початком російської агресії на Донбасі, не зміг стояти осторонь.

На момент повномасштабного вторгнення Руслан Попов перебував у Маріуполі. Наприкінці березня йому вдалося вийти з оточення, але все ж повертався туди у складі евакуаційних рейсів вивозити поранених з “Азовсталі”.

Офіцер ГУР МО України мав низку нагород: “За мужність при виконанні спецзавдань”, “За воїнську доблесть”, “За відданість воєнній розвідці”, “Захиснику Вітчизни”, “За участь в антитерористичній операції”, медаль ООН, та кілька пам’ятних відзнак.

Посмертно отримав ще дві нагороди: звання “Героя України” указом №505 Президента України та орден “Золота зірка”.

Воєнна розвідка України висловлює свої співчуття родині Героя України, який віддав своє життя, захищаючи Україну від окупанта.

До слова, петиція до Зеленського щодо надання звання Героя України Роману Ратушному, громадському активісту, розвіднику, який загинув під Ізюмом, набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Роман є непересічною особистістю, яка стала символом покоління, що виросло під час Революції Гідності та російсько-української війни. Своє життя він присвятив боротьбі за Протасів Яр у Києві, за розбудову та розвиток свого рідного міста Києва, а також за суверенну Україну. В 16 років брав активну участь в революційних подіях, був одним із тих студентів, яких розганяв спецпідрозділ міліції “Беркут”. За свої 24 роки він зробив неоціненний внесок у розбудову української держави та демократії. Також своїм прикладом він надихнув багато молоді відстоювати свої права і боротися за свої свободи. Після початку повномасштабного наступу вступив до лав ЗСУ: воював під Києвом та на Ізюмському напрямку, звільняв населений пункт Тростянець, – мовиться в тексті петиції.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*