Це кінець! Байдена дожали – прямо з США: історичне рішення. Це таки сталось – переможемо!

Колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес прокоментував колективне звернення відомих американців до президента Джо Байдена, де його закликали надати Україні всю необхідну зброю, в тому числі й ATACMS до РСЗВ HIMARS, які б’ють на відстань до 300 кілометрів.

За його словами, важливо, аби ЗСУ пішли нарешті в контрнаступ, а для цього вони спершу повинні знищити логістику Росії. Про це Ходжес розповів під час телеефіру.

“Те, що робить найбільшу шкоду в Росії – це російська артилерія і російські крилаті ракети, які запускаються з літаків чи з флоту в Чорному морі. Тож Україна потребує здатності вражати ці цілі, перш ніж вони можуть вбити більше невинних цивільних. Тому так важливо створити умови, щоб Україна зрештою могла провести контрнаступ. А для цього потрібно знищити російську логістику, щоб вони не могли відреагувати. Пріоритет, що я чую від своїх українських друзів – це далекобійні високоточні системи, про які ми говоримо. Це те, що ми можемо надати у великій кількості, не у малій кількості, а у великій”, – зауважив генерал.

Він вважає, що адміністрація президента США робить помилку, коли аргументує ненадання Україні необхідних ракет намаганням уникнути нової ескалації у війні з РФ.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*