Це kінець! Звільнення Херсону – вже офіційно: виходу немає. ЗСУ йдуть – повне оточення. Переможемо!

Радник міського голови Херсона Роман Головня повідомив, що Збройні сили України досить успішно знищують всі логістичні шляхи окупантів на Херсонщині

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

“Кожного дня ми чуємо про пошкодження логістичних шляхів окупантів на Херсонщині. Як і заявляли Збройні сили України, всі логістичні шляхи окупантів на Херсонщині між лівим та правим берегом перебувають під вогневим контролем української армії. Вчорашній удар по Антонівському мосту, який окупанти намагались спішно відремонтувати, підтверджує цей факт”, – розповів Головня.

Радник міського голови Херсона також додав, що росіяни намагаються будувати понтонні переправи біля знищених мостів.

 

 

“Окупанти продовжують будувати понтонні переправи біля знищених мостів. По Антонівському мосту рух не здійснюється вже протягом декількох тижнів. Хоча є інформація, що легкові автомобілі проїжджають цей міст”, – додав він.

Також варто зазначити, про те, що військовий експерт Олег Жданов не погоджується з припущенням, що звільнення Херсона дуже далеко.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання підписника на своєму каналі в YouTube.

 

 

За його словами, мости на Херсонщині ЗСУ контролюють. Щодо поромної переправи, наскільки успішно російські загарбники можуть нею перекидати техніку, то військовий експерт вважає, що навряд чи росіяни можуть багато переправити.

Олег Жданов зазначив, що там налічується угруповання приблизно 600-700 осіб та ще 200 одиниць військової техніки. Тому таку кількість сил і техніки окупанти не можуть швидко перекинути в умовах нічного часу.

Він також зазначив, що від місцевих жителів поки що немає інформації, що поромна переправа працює без кінця і краю.

Жданов також розповів, коли можна чекати на звільнення Херсона.

 

 

– Російське угруповання замкнене. Воно не може вийти із південного напрямку. Ми його планомірно винищуємо. Там до нашої артилерії ще приєднується авіація. Так, я згоден, що це не питання завтрашнього дня чи найближчого тижня. Це набагато довше. Але це не питання Нового року чи глибокої осені, — заявив Жданов.

Більше того, ось, наприклад, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що правобережна частина Херсонської області фактично втрачена для РФ.

– Правобережна частина Херсонщини. Дійсно розуміють на рівні командування окупаційних військ, що вона майже втрачена, а вони не зможуть її утримувати достатньо довгий час. Вони лише зможуть імітувати самоутримання правобережної частини Херсонської області.

Але у середньостроковій перспективі ми бачимо, що вони концентрують свої найбільш боєздатні підрозділи та основну кількість батальйонно-тактичних груп саме на лівобережній частині Херсонщини. Також намагаються підкріплювати свої підрозділи ще з Запорізької області.

На думку військового експерта, російські війська займають оборонну позицію та готуються до контрнаступу Збройних сил України.

– Тобто ми бачимо, що вони займають оборонну позицію, готуючись до контрнаступальних дій Збройних сил України з боку Запорізької області. На мій погляд, окупанти залишать правобережну частину Херсонщини, скажімо так, по ситуації, залежно від того, в якому темпі здійснюватимуться контрнаступальні дії ЗСУ. Тому казати про те, що вони витягуватимуть частину для захисту півострова Криму – це не логічно. Навіщо їм це робити?

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*