Шокуюче! Жданов не стримався – прямо з передової: це закінчить війну. Вперше – Україна переможе!

Масштабний контрнаступ українських військ на півдні, який анонсували у серпні, наразі ще не почався. В той же час, ЗСУ викладаються на максимум і завдають потужних ударів по тилу противника і водночас не дають йому просунутись на нові рубежі.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.  За його словами причина затримки контрнаступу у тому,що  Захід не поспішає давати ЗСУ зброю для руху вперед. 

“Наскільки я розумію і дивлюся на ті пакети допомоги, які сьогодні нам оголошують наші західні партнери, особливо США, на жаль не бачу того озброєння, яке могло б сприяти розвитку нашого контрнаступу.

А саме – артилерії, танків, бойових броньованих машин. Боєприпаси – так, дають; артилерію – дуже потроху, про танки мова не йде взагалі, бойові броньовані машини – теж дають потроху. Дають, але дуже мало”, – констатував він, говорячи про новий пакет допомоги для України на $775 мільйонів.

Водночас ЗСУ з наявним спорядженням вдалося фактично заблокувати велике угруповання російських військ на Херсонщині а також українські військові роблять перші впевнені кроки для повернення кримського півострова.

Повітряні тривоги, які почастішали на території окупованого Криму, пов’язані із загадковими вибухами там, свідчать про початок деокупації півострова.

“Я навіть порівняв, що Крим починає повертатися в Україну тим, що приєднався до повітряних тривог. По всій Україні оголошують – це ж Україна, значить і в Криму оголошують повітряну тривогу. Це вже там, я дивлюся, стає регулярним – скрізь, по всій території Криму працює ППО”, – сказав експерт.

Що саме збиває російська ППО в Криму – не відомо.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*