Відтепер на пенсію в 72 роки! «Слуги» просувають чергове “покращення” для українців

Голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова в інтерв’ю Економічній правді повідомила, що підвищення пенсійного віку для українців є неминучим.

Вона порівняла Україну з Японією, яка нещодавно заговорила про вихід на пенсію в 72 роки.

На аргументіцію журналіста, що Україна це не Японія, як мінімум за рівнем життя, медицини, тривалості життя, чиновниця заперечила і додала, що в Україні надто багато людей, які довго живуть., мовляв – такого не було навіть у Радянському союзі.

— Ми вже майже як Японія. Запитайте Пенсійний фонд, вони вам скажуть.

Для пенсійної системи орієнтиром є тривалість життя людей, які досягли пенсійного віку, тобто скільки вони живуть з моменту виходу на пенсію до смерті.

Кількість таких людей у нас збільшується. Зараз у нас 11,3 млн пенсіонерів, з них більше тисячі — це люди, які досягли сторічного віку. Такого не було навіть за часів СРСР, коли у нас було 16 млн пенсіонерів.

Галина Третякова запевнила, що дефіцит у пенсійному фонді не зникне ніколи і для платників податків є великим навантаження забезпечувати українців, які вийшли на пенсію в 60 років. При цьому слуга забула сказати, що середня тривалість життя українців за даними 2013 року: чоловіків – 66.34 р, жінок – 76.22 р.

А це значить, що значна частина українців можуть просто не дожити до пенсійного віку, в той час як все життя працювали та відраховували до пенсійного фонду. Зі слів чиновниці можна зрозуміти, що єдиним варіантом зменшення дефіциту бюджету пенсійного фонду є підвищення пенсійного віку, наприклад до 72 років.

Варто нагадати, Ніна Южаніна, яка при попередній владі була Головою комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики бачила зменшення навантаження на платників податків не через підвищення пенсійного віку, а через виведення бізнесу з тіні.

У Южаніної навіть була розроблена програма лояльності для бізнесу, що вийшов з тіні, це мало б мотивувати інших працювати в рамках закону. Втім, ця програма для сьогоднішньої влади, очевидно є неактуальною.

Джерело

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*