3 хвилини тому! Після переговорів з Путіним – Ердоган шокував: термінове звернення. Що відомо?

Туреччина може стати посередником у протистоянні навколо Запорізької атомної станції.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента Туреччини, про це йшлося під час телефонної розмови Ердогана з президентом РФ,.

“Президент Ердоган заявив, що Туреччина може зіграти роль посередника у питанні Запорізької АЕС, як вона зробила в експорті зерна”, – йдеться у повідомленні.

Додамо, що Реджеп Ердоган запропонував стати посередником у питанні окупованої Запорізької АЕС. Турецький лідер зацікавлений у тому, аби отримати вигоду від російського диктатора.

Саме тому Ердоган озвучив путіну ідею про посередництво Туреччини у ситуації з атомною станцією. Таку думку 24 каналу висловив російський правозахисник Марк Фейгін.

За його словами, президент Туреччини вміло маніпулює очільником кремля, дбаючи насамперед про власні інтереси.

“Ердоган знову щось хоче собі викрутити. Він майстерно продає повітря”, – зазначив Фейгін.

Він додав, що кремлівський диктатор перебуває у залежності від президента Туреччини й змушений йти на великі поступки, аби просувати свої ідеї.

Це відбувається тому, що путін опинився у певній пастці. Від нього можна отримати все, що завгодно, що Ердоган і робить, – сказав Фейгін.

Правозахисник нагадав, що під час візиту до Львова 18 серпня Ердоган запропонував організувати зустріч між президентами України та росії у Туреччині.

Як зазначив Фейгін, турецький лідер лише повіз це прохання путіна в Україні. За це він виторгував у кремлівського диктатора багато речей.

Ердоган дотиснув питання Лачинського коридору на Закавказзі й фактично розв’язав питання Карабаху, який тепер контролюється Баку.

Ердоган отримав можливість транспортувати українське зерно через Босфор і заробляти на цьому гроші.

За словами правозахисника, на додачу турецький лідер отримав ще й низку угод меншого масштабу, прибутки від яких йдуть до бюджету Туреччини.

Як зазначив Фейгін, натомість путін залишився ні з чим.

“Ще перед зустріччю путіна і Ердогана в Сочі росія підіймала тему про передачу “Байрактарів” чи їхнє спільне виробництво. Спочатку Ердоган сказав, що це питання розглядається. Але потім компанія-виробник безпілотників заявила, що підтримує у війні лише Україну”, – розповів він.

Тобто сам Ердоган нічого нікому не дав, а собі щось отримав. Він просто обмінює слова на гроші, – додав Фейгін.

Правозахисник припустив, що нова пропозиція про посередництво у питанні окупованої ЗАЕС також пов’язана із бажанням турецького лідера щось отримати від путіна.

Можливо, Ердоган хоче пробити собі коридор в Нахічевані. Це азербайджанський анклав, який відділений від Баку Вірменією. Можливо, Ердоган має й такі радикальні плани, – зазначив Фейгін.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче провести спільну зустріч із Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним у Туреччині.

Ердоган вважає, що це необхідно для радикального вирішення кризи, адже війна Росії проти України має наслідки, які стосуються і самої Туреччини.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише Habertürk.

“Усі були свідками того, що Туреччина докладала всіх зусиль, щоб не допустити війни, а потім завершити її миром. Враховуючи, що Росія й Україна виробляють більше третини світового виробництва зерна, відправлення українського зерна у світ через нашу країну є критично важливою подією для людства”, – зазначив Ердоган.

За його словами, сьогодні влада Туреччини продовжує докладати зусиль щодо досягнення збалансованого, мирного, орієнтованого на рішення в розумінні нашої країни позитивного результату.

“У Сочі я мав можливість детально обговорити з Путіним відносини між двома країнами та українську війну. Ми їздили до України за участі генсека ООН для зустрічі із Зеленським. Наша мета – зібрати Путіна та Зеленського в Туреччині для радикального вирішення кризи”, – наголосив Ердоган.

Джерело:korupciya.com

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*