Почалося! Масова втеча з Херсону – таємний наказ: війська РФ виводять? Прорив ЗСУ!


Останнім часом з’являється все більше новин про ймовірний наступ ЗСУ на Херсонському напрямку. Через це в місцевих окупантів почалася тотальна паніка, тож вони разом із колаборантами вже готують шляхи для евакуації з тимчасово окупованого Херсону. Зокрема, це стосується і місцевого населення. 

Про це у зверненні заявив так званий “голова Херсонської ВДА” колаборант Володимир Сальдо.

Він назвав це “добровільним переміщенням”. Його ніби проводитимуть організовано та безкоштовно. “Перемістити” окупаційна влада має намір мешканців з окупованих територій Бериславського, Херсонського районів та Снігурівки Миколаївської області. Також Сальдо заявив, що всі, хто захоче виїхати до Росії, матимуть таку можливість. Іншими словами – Росія знову намагається незаконно вивезти українців.

Водночас, начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Литвинов також підтвердив, що російські окупанти панікують. Наразі, за його словами, росіяни спішно вивозять із регіону тих, хто з ними співпрацював.

– До Берислава нашим залишилося близько 30 км. Зараз у Бериславі дуже велике скупчення російських військових та техніки. І ми розуміємо, що Берислав вони триматимуть усіма зусиллями. Якщо вони втратять Берислав, то з’явиться доступ до Херсону та лівого берега, – сказав Литвинов.

На правому березі Дніпра російські війська навряд чи втримаються, каже депутат облради Сергій Хлань. За його словами, у такий спосіб вони готують свій відступ.

Логічно припустити, що після звільнення Херсона ЗСУ перекинуть додаткові сили на Запорізький напрямок та розпочнеться видавлювання росіян звідти.

У ворога все розуміють, тому намагатимуться врятувати угруповання з правого берега та закріпити його на лівому березі під Запорізький напрямок.

Голова об’єднаного територіального пресцентру Сил оборони Наталія Гуменюк вважає, що наразі окупаційна влада зайнята тим, щоб створити хоч якусь відповідну картинку для пропагандистського телебачення, яка могла б пояснити те, що відбувається в Херсонській області, і майбутній відступ росіян.

Проте ймовірний відступ росіян не означає, що повернення територій буде легким. Під Херсоном зараз дуже важка ситуація. Як розповів військовий експерт Олег Жданов, окупанти намагаються невеликими партіями, але все ж постачати угруповання в місті боєприпасами. Тому прогнозувати терміни звільнення обласного центру зараз неможливо.

“Ми ніяких дедлайнів не даємо. Чому? Тому що ситуація там дуже складна. Росіяни самі, війська — потрібно констатувати той факт, що вони на горбу по одному снаряду, але вони несуть і намагаються постачати це угруповання. До речі, в районі Херсона вони кидають труби по Дніпру, щоб перекачувати паливо”, — заявив Жданов.

Крім того на Каховському мосту, по якому ЗСУ неодноразово били з HIMARS  російські окупанти проклали через міст три одноколійні танкові переходи. Завдяки цьому окупанти отримали можливість перекидати техніку на лівий берег Дніпра, а ЗСУ намагаються знищувати її, коли ворог здійснює переправлення.

Експерт уточнив, що лінія фронту не Херсонщині велика. Окупанти задіяли 11 з 15 барж в регіоні і влаштовують переправи в будь-якому місці. Дві з них утопили, однак тепер загарбники прикриваються місцевим населенням. Тому говорити про оперативне оточення ще занадто рано.

Джерело:korupciya.com

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*