Що він щойно зробив, зовсім перейшов на інший бік? Ми в шоці, термінові новини

У Дніпрі з Національного технічного університету “Дніпровська політехніка” звільнився викладач курсу “Ціннісні компетентності фахівця” професор Г*, який на прохання студентів викладати державною мовою, відмовився.

Чоловік не схотів більше працювати у виші. Про це ТСН.ua розповів проректор університету Юрій Хоменко.

“Його не відсторонено від викладання. Він прочитав скаргу, подумав і пішов з університету. Всі методичні матеріали у нього були українською мовою. Що там сталося між ним і студентами – інша справа.

Тут немає про що говорити, бо викладач звільнився. Є різні студенти, у нас 60% контингенту – студенти з Донбасу, більшість з них не проти викладання російською, викладачі завжди йдуть на поступки і викладають тією мовою, якою просять”, – сказав ТСН.ua проректор Національного технічного університету

“Дніпровська політехніка”. На сторінці вишу у соцмережі заперечують інформацію, що викладачі Дніпровської політехніки нехтують вимогами мовного законодавства і воліють викладати російською мовою. “

На підставі поданої студенткою скарги в університеті створили комісію, до якої увійшли представники його керівництва та викладачі. У підсумку фігурант інциденту подав заяву на звільнення, яку задовольнили 23 жовтня.

Відповідь на скаргу направлена її подавачу у відповідний до встановленого закону термін. Нагадуємо, викладачі та студенти НТУ “Дніпровська політехніка” захищали суверенітет України у зоні АТО/ООС і активно займались волонтерством. Ми маємо чітку позицію, блискавично зреагували на інцидент і встигли вже закрити справу”, – йдеться в повідомленні пресслужби університету.

В соцмережі обговорили конфліктну ситуацію, що виникла між студенткою та викладачем. Особисто я понад 35 років викладав в цьому університеті. На жаль, це – правда. Половина викладачів дійсно викладає російською мовою.

Біда не в тому, що вони у віці і їм важко, біда в тому, що такі вчителі не поважають українську, а ще і “грубо” поводяться, і це правда, не можете – навчайтеся, ви вчите дітей, студентів. Не подобається українська, то вперед до Ростова.

Державна мова – українська, тож навчайтесь українською. Іноземці, які в нас навчаються, спроможні вивчити нашу державну мову, а ви ні? Сьогодні до мене приходив студент з Алжиру, який за рік вивчив українську мову і вільно нею спілкується. А є викладачі, що все життя прожили в Україні, але так і не можуть її вивчити

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*