5 ХВИЛИН ТОМУ! Помста ЗСУ! Удар по териіторії РФ – віддати наказ: аеродромам кінець.

Збройні сили України можуть відповісти на енергетичний терор Росії. Про це розповів Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Радіо НВ.

 

«Ми можемо відповідати, і це неодмінно станеться — подальше відвоювання українських територій, деокупація на півдні і на сході. Думаю, що це було б найкращою відповіддю. Звичайно, найкращою б відповіддю було, якби ми мали спроможності завдати удари у відповідь по військових об’єктах противника. Наприклад, по військовому аеродрому в Енгельсі Саратовської області, звідки злітають бомбардувальники Ту-95 або Ту-160, по інших військових об’єктах в глибині Росії. Але ми розуміємо, що наразі у нас немає таких можливостей», — зазначив Мусієнко.

Однак, додав експерт, він сподівається, що згодом Україна все ж зможе завдавати подібні удари завдяки допомозі партнерів чи виробництву власного далекобійного озброєння.

Ще однією складовою відповіді Росії, на думку Мусієнка, має бути посилення протиповітряної оборони. А третім елементом експерт називає роботу на міжнародній арені:

«Щоб притягувати Росію і винних у тому, що сталося, посадових осіб з військово-політичного керівництва РФ до відповідальності. Але це вже справа майбутнього, якщо говоримо про кримінальну [відповідальність], а якщо ми говоримо про санкційний тиск — це справа сьогодення».

Також, В Україні не було повного блекауту після чергового ракетного удару РФ 23 листопада. Внаслідок обстрілів була порушена цілісність енергетичної системи, однак її вдалося поновити протягом доби.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону на каналі FREEДОМ.

– Немає жодного цілковитого блекауту. Так, була розірвана енергетична система, вона ж об’єднана в нас. Вона була розірвана на окремі частини. Протягом 24 годин її з’єднали, відновили генерацію та розподіл. Це важка ситуація, ми тренуємося з погляду виживання у XXI столітті, маючи поруч сусіда-звіра, – наголосив Подоляк.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*