На зa I ді Ykpaїни поховалu дuтuнку, яky лokapi “випадково” під час операції обпеклu: медиkи готові співпрацювати зi слідcтвом. Biдео

За халатність, яка призвела до смерті дитини, винним загрожує 3 роки за ґратами.

 

Двомісячна дівчинка померла, бо дістала тяжкі опіки від грілки, на якій вона лежала під час операції. У дитини була вроджена вада, обстеження засвідчили, що позбутися проблеми треба якнайшвидше за допомогою хірургів, та після 4-х годин на операційному столі маленька пацієнтка отримала опіки майже половини тіла. Життя їй врятувати не вдалося, йдеться в ТСН.

Про ваду у доньки Полінки батьки дізналися після її народження. Обстежувалися та чекали, щоб крихітка трохи підросла, аби зробити операцію. “Виявили, що це менінгоцеле, по-простому грижка, що вона не має ніякі сполучення зі спинним мозком, що загрозу дитині ніяку не несе”, — розповідає мама дівчинки Клавдія.

Та позбутися її було необхідно, але ніхто не очікував, що це закінчиться бідою. “Моя Полінка така була після операції повністю забинтована”, — пригадує жінка.

Після чотиригодинної операції виявилося, що у дівчинки жахливі опіки тіла. Мама каже, дитину обпекла грілка, на якій лежала донька під час втручання. “Навіть щоки були попечені у дитини. Як за 4 години можна не подивитися взагалі”, — в розпачі додає вона.

“Це вперше за майже 40 років роботи таке я бачив, вперше”, — твердить завідувач відділення, де надавали допомогу дитині.

З операційного столу дитина потрапила до реанімації, її намагалися врятувати, але Поліна померла за 8 годин після операції. “Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть дитини настала внаслідок опікового шоку, термічних опіків 45% тіла”, — констатують у поліції.

Родичі родини одразу кинулися до прокуратури, повідомлення про інцидент надійшло туди і з лікарні. “Поліція склала протокол, і ми дитину відправили у судмедекспертизу, щоб була незалежна експертиза, щоб не сказали, що ми щось тут приховуємо, чи ще щось”, — додають у лікарні.

Поліція відкрила провадження за неналежне виконання медиками своїх обов’язків. Попереду ще низка експертиз. “Шкодуємо, що це така біда і трагедія, що так трапилося, і ми самі поки в шоці”, — зазначає керівник медзакладу Віталій Бойко.

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*