Вистачить нам, дітям і навіть внукам: в Украні відкрили найпотужнішу у світі газову свердловину

Група Нафтогаз запустила найпотужнішу свердловину за останні 2,5 роки. Нова свердловина дає 460 тис. куб. м газу на добу.

Про це повідомили у пресслужбі «Нафтогазу

Зазначається, що Укргазвидобування пробурило розвідувальну свердловину, яка відкрила новий нафтогазовий поклад на вже виснаженому родовищі. Її запустили у березні 2023 року.«Це одна з найпотужніших свердловин. Її добовий дебіт сягнув понад 460 тис. куб. м газу на добу. Вона має найвищі показники видобутку серед свердловин, які компанія ввела в експлуатацію протягом останніх 2,5 роки. Це важливе досягнення для нас», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

За інформацією, успіх став можливим завдяки сучасним підходам до обробки геологічної інформації, зокрема матеріалів 3D сейсморозвідки, що дало змогу ідентифікувати раніше нерозвіданий поклад і визначити оптимальну точку для буріння.Наголошується, що це спільне досягнення українських геологів і буровиків, які виконали свою роботу на найвищому рівні.«У надскладних умовах воєнного стану ми робимо все, щоб Україна змогла вже наступного опалювального сезону відмовитися від імпорту газу», — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що Укргазвидобування — державне підприємство, найбільша газовидобувна компанія у Центральній і Східній Європі. Займається пошуком та розвідкою родовищ нафти та газу, їхньою розробкою, а також видобутком, транспортуванням, переробкою вуглеводневої сировини та реалізацією нафтопродуктів. Компанія забезпечує видобуток 70 % українського газу.

Нагадуємо, що в березні 2023 року Група Нафтогаз ввела в експлуатацію іншу свердловину з дебітом 300-400 тис. м³.Також ми розповідали, що за 2022 рік в Україні пробурили 47 нових газових свердловин.Окрім того, на Харківщині запустили нову газову свердловину на 140 000 м³ на добу

Оставьте первый комментарий

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*